Google lanserar ett fodral som ska stävja mobilberoende

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Google var en av de första stora techjättar som satsade på digital hälsa, och på mobilsidan så har man sedan en tid tillbaka försett Android med en rad funktioner som ska ge användarna ett mer hälsosamt förhållande till sina smartphones. Vi lever ju som bekant i tider då de flesta av oss har näsan i mobilen tämligen ofta, och det pratas mycket om mobilberoende och att försöka begränsa sin skärmtid i möjligaste mån.

Om det här något som oroar dig personligen så kanske Googles senaste ”innovation” på området kan vara intressant. Google har nämligen lanserat en lösning kallad ”Envelope”. Det handlar mycket riktigt om någonting så trivialt som ett kuvert, eller ett slags fodral om man så hellre vill. En dedikerad Envolope-app ger tillgång till en pdf som går att skriva ut och som sedan kan användas för att omsluta mobilen på ett sätt som gör att den endast kan användas för samtal och för att kolla vad klockan är. Det finns även en variant som ger tillgång till kameran.

I nuläget finns pdf:en bara i varianter som passar Googles egna Pixel 3a-telefon, och det är oklart huruvida fler telefonmodeller blir aktuella längre fram. I samma veva har man även lanserat en app med ett så kallat live wallpaper som sakta men säkert täcker skärmen med bubblor, så att man ska uppfatta tidsåtgången bättre. 

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/google-lanserar-ett-fodral-som-ska-stavja-mobilberoende