Efter Cybertruck: Rivian sänker priset på sin elpickup

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Har Cybertruck skrämt upp konkurrenterna? Rivian meddelar nu att de sänker priserna på sina kommande elbilar.

Priset på elpickupen R1T och stadsjeepen R1S kommer att bli lägre än vad bolaget tidigare kommunicerat, säger Rivians vd R.J. Scaringe till nyhetsbyrån Reuters.

R1T har säljstart mot slutet av året och tidigare har instegspriset legat på 69 000 dollar, vilket på den amerikanska marknaden hade landat kring 61 500 dollar efter skattelättnader. Då får köparen en bil med batteri på 105 kWh, vilket ska ge runt 37 mils räckvidd, skriver Electrek.

Läs mer: Rivians unika finess är något som Tesla saknar

Rivian har inte släppt hela den uppdaterade prislistan, men säger till Reuters att en välutrustad bil med det mellanstora batteriet (135 kWh/48 mils räckvidd) och elektrokromt glastak kommer att kosta 69 000 dollar. En motsvarande utrustad version av suven R1S kommer att kosta 72 000 dollar när den börjar säljas under 2021.

Rivian var först ut med en eldriven pickup när de visade upp sin R1T för två år sedan, men sedan dess har Tesla, Ford och flera andra tillverkare gett sig in i leken. En populär teori på nätet är att Rivian känt sig pressade av Teslas Cybertruck, som har ett instegspris på 39 900 dollar för en bakhjulsdriven modell med cirka 40 mils räckvidd.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/fordon/efter-cybertruck-rivian-sanker-priset-pa-sin-elpickup-6985387