Här är allt vi vet om Huawei P40 Pro

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Lanseringen av Huawei P40 Pro ligger fortfarande månader bort, men redan nu har det börjat tisslas och tasslas om lyxmobilen. Här samlar Ny Teknik de mest trovärdiga ryktena om årets toppmodell från Huawei.

2020-01-28: P40 Pro-video visar jätteskärm och fem kameror

Om ryktena stämmer ser Huawei P40 Pro ut att bli ett riktigt prestandamonster. Telefonen har inte lanserats officiellt än, men enligt obekräftade förhandsuppgifter ska Huaweis nästa värstingmobil bland annat vara utrustad med nästa generations Kirin 990-systemprocessor, 12 gigabyte i ram och en kamerauppsättning med inte mindre än fem olika sensorer.

Inför den kommande lanseringen har 3d-artisten Waqar Khan gjort en video där alla heta förhandsrykten om Huawei P40 Pro har siummerats i detaljerade datorrenderingar. Spana in resultatet nedan!

2019-12-11: Första titten på Huawei P40 Pro?

Den första bilden som ger en ledtråd om hur kommande flaggskeppet Huawei P40 Pro ser ut kan ha dykt upp på nätet. Den renderade bilden, publicerad av den kinesiska sajten Gizchina, påstås visa upp Huaweis nästa lyxmodell sedd från sidan.

Att mobilen syns från sidan gör det svårt att dra några tydliga slutsatser om Huaweis nästa toppmodell. Men av renderingen att döma verkar det som att Huawei P40 Pro är utrustad med en rundad skärm som går långt ut i kanterna – precis som på Huawei P30 Pro.

Det ser också ut som att Huawei P40 Pro kan ha en rejäl ”kamerapuckel” på baksidan. Där ska det gå att hitta fyra eller uppemot fem olika kamerasensorer. Enligt Phonearena kan det röra sig om en 64-megapixelssensor från Sony (IMX686) med optisk bildstabilisering, som kombineras med vidvinkelsensor på 20 MP, ett teleobjektiv på 12 megapixel, samt en time-of-flight-sensor.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya Samsung Galaxy S11

Dessutom gör tidigare rykten gällande att Huawei P40 Pro ska få en amoledskärm på 6,5 tum med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Skärmen uppges täcka 98 procent av mobilens framsida, och ska ha två utskurna kamerahål som bland annat innehåller ett ultravidvinkel-objektiv för selfiebilder.

Motorn som driver Huaweis nästa kraftpaket ska enligt förhandsuppgifter vara samma Kirin 990-chipp som finns i Mate 30. Det sägs också att Huawei P40 Pro kan få ett batteri med en kapacitet på hela 5500 mAh. Med Huaweis nya 50W-laddare sägs det 45 minuter att ladda telefonen från noll till 100 procent, uppger källor.

Huawei har för vana att lansera nya flaggskepp i P-serien i slutet av mars, men rykten hävdar att lanseringen av Huawei P40 Pro kan äga rum tidigare än så under nästa år, skriver sajten Phonearena.

Läs mer: Uppgift: ny billig Iphone SE släpps våren 2020

Men den stora frågan om Huawei P40 Pro, ur ett svensk perspektiv, handlar förstås om telefonen kommer att lanseras även i vår del av världen. Huaweis senaste prestigelansering, Mate 30 Pro, har ännu inte nåt den europeiska marknaden, eftersom Huawei saknar licens för Google Mobile Services.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/popularteknik/har-ar-allt-vi-vet-om-huawei-p40-pro-6981536