Coronaviruset kan stoppa mobilmässan MWC

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

’));
}
}
})
if (popupBlock.find(’img’).length > 0){
return;
} popupBlock.append(”);
popupBlock.append(’’);
popupBlock.append(img.css({alignSelf: ’center’, margin: ’auto’}));
$(’.linkExternalGalleryButton’).css({top: ’52’, right: ’0’});
$(’.exitFullScreenButton’).css({top: ’0’, right: ’0’});
if (imgWidth

 • Mobile World Congress i Barcelona drabbas av ytterligare ett tungt avhopp i spåret av coronavirusets utbrott. Foto: Peter Ottsjö, Science Photo Library / TT
 • Oron för coronaviruset har lett till strömhopp från årets upplaga av telekommässan MWC i Barcelona i Spanien. Enligt flera källor överväger arrangörerna att ställa in hela jätteevenemanget.

  Branschorganisationen GSMA som arrangerar mässan har kallat till ett ”virtuellt” möte med sin styrelse under onsdagen för att diskutera om mässan ska ställas in, uppger två olika källor för nyhetsbyrån Reuters.

  – Vi lutar åt att ställa in, säger en källa till nyhetsbyrån AFP.

  Orsaken är att många bolag hoppat av mässan Mobile World Congress (MWC), telekombranschens största årliga sammankomst.

  Läs mer: Tele 2 och Tre hoppar av mobilmässan MWC

  Telekomgiganten Deutsche Telekom, mobiloperatören Vodafone, finländska Nokia, Storbritanniens största telekombolag BT och fransk-italienska chiptillverkaren ST Microelectronics är de senaste bolagen som lämnat återbud på grund rädsla för coronaviruset.

  Oro för viruset

  Flera av bolagen anger hänsyn till anställda och kunder som skäl.

  ”Vodafone har följt nyheterna om coronaviruset tätt och har noterat de senaste varningarna från WHO”, säger bolaget i ett uttalande.

  Deutsche Telekoms vd Tim Höttges skriver på Linkedin att det vore ”oansvarigt att ta risken” att närvara vid en så stor internationell samling.

  Läs mer: Dråpslag för MWC: Ericsson hoppar av jättemässan

  Tidigare har flera andra bolag, bland andra svenska Ericsson och elektronikjätten LG hoppat av mässan, som är planerad att äga rum mellan 24 och 27 februari.

  GSMA säger i ett uttalande att man följer ”den snabbt växlande situationen” när det gäller coronaviruset, och samarbetar med spanska och internationella hälsomyndigheter för att trygga deltagarnas hälsa.

  Stora inkomster

  Mässan ger vare år den spanska ekonomin ett välkommet tillskott på en halv miljard dollar, enligt GSMA. Barcelonas borgmästare Ada Colau säger att hon vill skicka ett lugnande budskap, och försäkrar att staden är redo att ta emot besökarna.

  Hälsomyndigheterna i regionen Katalonien, där Barcelona ligger, säger på onsdagen att det inte finns några skäl att ställa in mässan.

  Läs mer: Coronaviruset får LG att skippa jättemässan MWC

  Stora kinesiska utställare, med Huawei i spetsen, tänker närvara, och har lovat att inte skicka anställda som kan ha utsatts för smitta. Arrangörerna har förbjudit deltagare från Hubeiprovinsen och kräver att andra kineser måste bevisa att de har varit utanför Kina i minst två veckor före mässan.

  Ny teknik RSS

  https://www.nyteknik.se/digitalisering/coronaviruset-kan-stoppa-mobilmassan-mwc-6987363