Nu inför Tiktok lokala moderatorer

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Liksom många andra kinesiska teknikföretag vars produkter används världen över har företaget Bytedance som ligger bakom den populära videoappen Tiktok fått införa olika arbetssätt för att visa för omvärlden att användarnas material inte censurerats otillbörligt eller hamnar i Kommunistpartiets händer.  

Redan tidigare har de infört, inte heller det helt frivilligt utan efter påtryckningar, inhemska moderatorer för materialet i appen i USA. Nu har de bestämt sig för att göra samma sak för övriga världen också. Enligt dem själva innebär det att fler än hundra personer behöver byta jobb eller få andra uppgifter inom företaget. 

Tiktok menar att det här dels ska försäkra att material inte ska plockas bort eller censueras på grund av språkliga eller kulturella missförstånd. Det här övertygar dock inte myndigheter i USA helt och fullt då det fortfarande finns en oro att kommunistpartiet tvingar Tiktok att lämna över användardata och det påverkas inte av att moderatorerna sitter någon annanstans. 

Företaget har tidigare fällts och dömts till böter för att ha samlat information om barn. Det har även upptäckts flera sårbarheter i appen.

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/nu-infor-tiktok-lokala-moderatorer