Ford avbryter produktion i Europa

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Ford Motor Company avbryter tillfälligt produktionen av fordon och motorer vid sina största anläggningar i Europa, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Produktionsstoppet som omfattar fabriker i flera länder väntas pågå i flera veckor och gäller från och med torsdag. Tre fabriksarbetare i Spanien bekräftades under helgen vara smittade av coronavirus.

”Den åtgärd som Ford i Europa nu genomför är till följd av Världshälsoorganisationens utnämning av Europa som det nya epicentret för coronavirusepidemin där antalet rapporterade fall av infektionen har växt markant under de senaste dagarna och förväntas fortsätta att öka snabbt”, står det i pressmeddelandet.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/fordon/ford-avbryter-produktion-i-europa-6990986