Samsung Galaxy A41 lanserad – i Japan

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Bland förra årets mobiler i 2500-kronorsklassen var Galaxy A40 en av våra favoriter. Detta dels för att den hade en riktigt bra Amoledskärm för prislappen, dels för att man fick tillgång till Samsungs alla tjänster till ett lägre pris, men framför allt för att det var en av få telefoner i lite smidigare format i denna prisklass.

Nu har Samsung lanserat uppföljaren A41. Fast bara hos den japanska operatören Docomo i Japan. Det skulle kunna bero på att det blir en exklusiv modell för den japanska marknaden, men en mer sannolik förklaring är att Samsung Galaxy A41 är vattentät, vilket är ovanligt i nedre mellanprissegmentet, och vilket gör den till en direkt konkurrent till Sonys Xperia 10 mark II. Sony lär börja ta förbeställningar inom kort, och Samsung vill visa att man har ett alternativ på Sonys hemmamarknad. Det som talar för denna förklaring är att man gör utannonseringen så långt i förväg, Samsung Galaxy A41 ska inte börja säljas förrän i juni.

Vi har inga mått på Galaxy A41, men av skärmstorleken att döma, 6,1 tum med 20:9-format, blir det en telefon som är ungefär lika bred som galaxy A40, men längre på höjden på grund av mer långsmal skärm. 

Förutom vattentåligheten som är en förbättring jämfört med A40 har A41 fått ett rejält kameralyft, med en huvudkamera på 48 megapixel, en vidvinkelkamera på 48 megapixel och en djupsensor på 5 megapixel. Telefonen ska drivas av chipsetet Mediatek Helio P65 vilket ska ge en märkbar prestandaförbättring mot föregångaren, och telefonen har 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring. Batteriet är på 3500 mAh.

Svenskt pris och säljstart får vi nog vänta lite till på besked om.

Mobil RSS

https://www.mobil.se/nyheter/samsung-galaxy-a41-lanserad-i-japan