Stormen Aina ställer in Finlandsfärjor

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

https://imgs.aftonbladet-cdn.se/v2/images/c93c7f62-0417-460b-be74-f1901ffc39ba?fit=crop&h=814&q=50&w=1900&s=fbd90b8082adb82e50afc9b9f76cdf2d740362d4

Av: TT

Publicerad: 17 september 2020 kl. 01.15

Stormen Aina har dragit in över Finlands västra kust. Arkivbild.

Foto: Markku Ulander/AP/TT

Stormen Aina har dragit in över Finlands västra kust. Arkivbild.

Stormen Aina ställer till besvär i Finland. Runt 20 000 hushåll, varav runt 5 000 i Vasa, saknade vid midnatt ström, och Meteorologiska institutet i Finland uppmanar till försiktighet och att man bör hålla sig inomhus.

Några större skador är ännu inte rapporterade, men Aina väntas storma över Österbottens kust under hela torsdagen. Även Åland och områden runt Åbo kan drabbas. Meteorologiska institutet varnar även för höga vågor i Östersjön, från Åland och norrut.

”Stormen är exceptionellt stark och långvarig för säsongen. Även om vi inte kommer att uppmäta vindrekord finns det många faktorer som kan orsaka skador som exempelvis stormens långvaraktighet, säger meteorologen Ari-Juhani Punkka i ett pressmeddelande, enligt Hufvudstadsbladet.

Flera färjor mellan Umeå och Vasa har sedan onsdagsmorgonen ställts in och Wasaline uppger att trafiken återupptas igen först på fredag. Även Viking Line har ställt in ett antal avgångar under torsdagen, bland annat de mellan Kapellskär och Mariehamn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se över dina möjligheter till ett lån: Ansök om upp till 600 000 kr utan säkerhet genom Lendo.

Publicerad: 17 september 2020 kl. 01.15

Aftonbladet

/

Nyheter

Aftonbladet Nyheter RSS

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BlJkqE/stormen-aina-staller-in-finlandsfarjor

Lämna ett svar