Ingrosso: Gråter varje dag av lycka

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image-c/38703337/772/fourByThree/3bf5cf2757/Bild

Tittare ber artisten om ursäkt på Instagram: ”Förlåt”

Av: Rosanna Berg

Publicerad: 21 november 2020 kl. 21.59

I kvällens ”Så mycket bättre” var det dags för Benjamin Ingrosso att åka hem.

Efter sin medverkan har han fått en ny publik men också upprättelse.

– Jag tror jag får hundra DM:s om dagen där folk skriver: ”Förlåt för allt jag tyckt om dig”, säger han till Aftonbladet.

Efter en vecka med ”Så mycket bättre” var det Benjamin Ingrossos, 23, tur att lämna Gotland.

– Det var jättefint och jättehärligt. Det var typ den bästa veckan i mitt liv, säger han.

Benjamin Ingrosso i ”Så mycket bättre” 2020.

Foto: TV4

Benjamin Ingrosso i ”Så mycket bättre” 2020.

Du har varit öppen med dina känslor och gråtit en del, hur har det varit?

– Jag tänker inte på att det är kameror omkring mig eller att det ska sändas. Jag ville verkligen vara i nuet när jag var där. I efterhand kanske jag har tänkt att: ”Vafan, det där kanske inte var så smart”, samtidigt är folk väldigt öppna nuförtiden. Jag tycker det är väldigt viktigt att berätta om det finns någonting man vill säga, det finns ju folk där ute som tror att de är ensamma om att må dåligt.

Foto: TV4

”De blev väldigt starkt berörda”, säger Lisa Nilsson i det första avsnittet.

”Skitungen från Kanal 5”

Du tolkar Silvana Imams ”Tänd alla ljusen”, berätta om den!

– Jag hade svårt att tolka den. Sen kom jag på den här refrängen och så kände jag att om det är någon låt jag ska sjunga om mig själv ur ett metaperspektiv så är det på den här. Slå sig själv lite på bröstet och säga det som alla andra tänker. Jag kände att det var viktigt att det var en låt som var fet.

Foto: TV4

”Skitungen från Kanal 5”, sjunger Benjamin Ingrosso i sin tolkning av Silvana Imams ”Tänd alla ljusen”.

I den sjunger du om dig själv som ”skitungen från Kanal 5”, varför det?

– Det är någonting jag alltid har fått ha med mig när jag träffar folk. Det finns alltid folk som kanske tror att jag är otrevlig, eller att man inte är som man egentigen är. Då måste man bara motbevisa det.

– Jag hade kommit gänget nära och jag hade hunnit prata om min barndom och vad folk har tyckt innan. När låten väl kom så kände alla runt bordet till var det kom ifrån. ”Skitungen från Kanal 5” var väldigt tydligt, många kanske hade den bilden av mig som var med.

Foto: TV4

En av många luncher i ”Så mycket bättre”.

”Har gråtit av lycka varje dag”

Vad har du fått för reaktioner efter programmet?

– Det har gett mig en helt ny publik. Jag tror jag får hundra DM:s om dagen där folk skriver: ”Förlåt för allt jag tyckt om dig” och ”förlåt, jag har haft helt fel bild och nu förstår jag verkligen vem du är”. Jag har gråtit varje dag av lycka för att det är så fina ord. Och just att det inte är bilden av mig de gillar, utan att det är den riktiga jag. Det är den killen som gråter, pratar känslor eller pasta eller sjunger.

Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN

Benjamin Ingrosso.

Varför tror du att folk har en felaktig bild av dig?

– Det kan vara allt från namnet, att man kommer från en viss typ av familj, att man är den tredje generationen kulturklan. Att man har en kusin som är en stor dj i världen, eller det klassiska, att man åker på en räkmacka.

Benjamin Ingrosso berättar att han skrivit musik sedan han var fem år gammal och jobbat sedan han var runt åtta.

– Det är inte så många som vet eftersom jag inte riktigt skryter om det. Det är mitt jobb, mitt yrke och min passion, det är det bästa jag vet.

– I ”Wahlgrens värld” exempelvis där skymtar man förbi ibland. Men de vill ju också göra komik-tv och det förstår jag. Det är därför programmet har funkat. Men det är inte ett program där jag har fått visa vem jag är, eller min musik. Och det ska det inte vara heller, det är ett program som handlar om min mamma och min syster. Det är väl det. De gånger folk har sett mig så har det inte varit den jag är, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips: Årets mest populära kokböcker – handla till kampanjpriser här.

Publicerad: 21 november 2020 kl. 21.59

Aftonbladet

/

Nöje

/

Benjamin Ingrosso

LÄS VIDARE

MAGNUSSON: Benjamin Ingrosso krossar allt i ”Så mycket bättre”

Benjamin Ingrossos kärlekstårar i ”Så mycket bättre”

Tårar när Benjamin Ingrosso gör låten om exet

Silvana Imam om sanningen bakom dåliga stämningen i ”Så mycket bättre”

PLUS TV4 gör lyteskomik av Plura i ”Så mycket bättre”

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Nöje RSS

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/M3Ap70/benjamin-ingrossos-revansch-med-sa-mycket-battre

 

Lämna ett svar