Christian Levin tar över som Scania-vd

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Fordonstillverkaren Scanias styrelse har utsett Christian Levin till ny vd och koncernchef. Han tillträder posten den 1 maj, enligt ett pressmeddelande.

Christian Levin är i dag operativ chef för Traton Group, som Scania ingår i, och efterträder Henrik Henriksson.

– Det är väldigt ärofyllt för mig att bli vd på Scania, ett företag som haft ett mycket stort inflytande på min karriär. Med det passionerade globala teamet på Scania kommer jag arbeta för att fortsätta att driva omställningen till ett hållbart transportsystem, säger Christian Levin operativ chef i Traton Group och tillträdande vd och koncernchef, Scania.

Henriksson lämnar Scania efter 23 år, varav mer än fem år som bolagets vd, för att börja på H2 Green Steel

– Det var ett mycket svårt beslut för mig att lämna Scania, ett bolag där jag har spenderat hela min professionella karriär och har kollegor som jag betraktar som familj, säger Henrik Henriksson. 

Texten uppdateras.

Ny teknik RSS

https://www.nyteknik.se/fordon/christian-levin-tar-over-som-scania-vd-7010232

Lämna ett svar