Google vill att USA ska gå med i EU:s teknikråd

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Google oroar sig för att en ökad mängd separat nationella policies ska leda till sämre handel och samarbete mellan USA och Europa, rapporterar ZDNet. Därför uppmanar nu Google Biden-administrationen att acceptera att nytt förslag från EU om att etablisera ett gemensamt teknik- och handelsråd.

Den Europeiska kommissionen föreslog i december 2020 ett samarbete med USA gällande cybersäkerhet, teknikhandel, 5g, artificiell intelligens, datahantering, digitala försörjningskedjor, skatter och konkurrensutredningar. Samtliga områden påverkar Google såväl som de andra amerikanska techjättarna.

”USA borde acceptera inbjudan och bygga vidare på den”, säger Karan Bhatia, Googles vice president för regeringsangelägenheter och socialpolitik, och fortsätter:

”En snabb handelsdialog gällande teknik är kritisk för att undvika ensidig hantering inom viktiga områden som datahantering som är essentiell för handel, regleringen av de digitala plattformar vi använder dagligen och andra viktiga komponenter av en modern ekonomi.”

Enligt Karan Bhatia är handelshinder mellan EU och USA rentav ett större problem än rådande handelshinder mellan USA och Kina.

Läs också: Max Schrems anmäler Google för olaglig spårning i Android-mobiler

Computer Sweden RSS

http://feeds.idg.se/~r/ComputerSweden20SenasteNyheter/~3/fcWLry7XMtg/google-usa-eu-teknikrad