John Hilgert, 14, dog – familjen stämmer Scott

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/1b7d45a7-3694-46e7-a9ff-b5e48f5957a7?fit=crop&format=auto&h=606&q=50&w=1600&s=d325abcc660d551257161e36de4ec4675e132ca3

Samtidigt visade Scott sig offentligt för första gången

Efterlevande till 14-årige John Hilgert som omkom i tragedin på festivalen Astroworld i Houston stämmer den amerikanske rapparen Travis Scott.

Det är den senaste i raden av stämningar som riktar sig mot bland andra Scott och arrangören Live Nation efter festivalen som krävde tio människors liv och skadade hundratals, skriver TMZ.

Samtidigt har Travis Scott för första gången sedan olyckan visat sig offentligt. Enligt TMZ sågs rapparen på en golfbana i Palm Springs i Kalifornien tillsammans med Michael Jordan, Mark Wahlberg och flera andra kända vänner.

Travis Scott har tidigare gjort uttalanden på sociala medier där han klargjort att han vill betala för såväl begravnings- som terapikostnader för den som behöver.

Travis Scott under sitt framträdande på Astroworld Festival i Houston den 5 november. Nu väntar det rättsliga efterspelet till tragedin som utspelades i publikhavet. Arkivbild.

60-tal stämningar

Scott har arrangerat festivalen i sin hemstad Houston sedan 2018. De kaotiska händelserna inträffade efter Scott gått på scen vid 21-tiden på fredagskvällen den 5 november. Runt 50 000 personer befann sig i folkmassan när panik utbröt.

Totalt har 60-tal stämningar lämnats in där arrangörerna anklagas för otillräckliga säkerhetsåtgärder, trots att man visste att konserten riskerade att bli stökig.

I den senaste stämningen skriver John Hilgerts pappa Chris: ”Smärtan efter att ha förlorat vår son John på en sådan tillställning är outhärdlig. Han var en vacker ung man som bara ville njuta av sin första konsert tillsammans med vänner, som han hade sett fram emot att umgås med framförallt.”

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Nöje RSS

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/28bb8R/ny-stamning-mot-travis-scott--efter-festivaltragedin

 

Lämna ett svar