Statsministern reser till Madrid för Natos toppmöte

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Den 29–30 juni deltar statsminister Magdalena Andersson i Natos toppmöte i Madrid. Stats- och regeringschefer från Natos medlemsländer kommer att delta och Sverige har bjudits in som partnerland. Deltar på toppmötet gör också utrikesminister Ann Linde och försvarsminister Peter Hultqvist.

Det kraftigt försämrade säkerhetsläget med anledning av Rysslands aggression mot Ukraina kommer att vara en dominerande fråga under toppmötet. Diskussionerna kommer bland annat att fokusera på Nato och partnerländernas nära samarbete med att långsiktigt stödja Ukraina samt åtgärder för att stärka Natos försvarsförmåga, särskilt i de östeuropeiska medlemsländerna. Sverige och Finlands ansökan om Natomedlemskap kommer också att diskuteras.

Statsministern kommer under Natos toppmöte också att ha flera bilaterala möten.

Regeringen RSS

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/06/statsministern-reser-till-madrid-for-natos-toppmote/