Magdalena Andersson har besökt Ukraina

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

 – Det har varit viktigt för mig att åka hit personligen för att visa Sveriges och svenska folkets stöd för Ukraina i deras kamp för frihet och demokrati. Jag har med egna ögon kunnat se förstörelsen som har drabbat Ukraina, sade statsminister Magdalena Andersson under en pressträff via länk från presidentpalatset i Kiev.

Magdalena Andersson besökte under dagen Borodjanka och Butja. Under besöket till Butja träffade statsministern stadens präst och såg platsen med massgravar där hundratals civila begravts.

– Det gör mig än mer övertygad om hur viktigt det är med det stöd som vi ger till Ukraina – humanitärt, finansiellt och militärt. Det är viktigt att det stödet kan vara långsiktigt så att Ukraina kan fortsätta sin lagliga rätt att försvara sig, sade statsminister Magdalena Andersson.

Sverige har tillsammans med övriga EU och andra partners genomgående fördömt Rysslands brutala, oprovocerade och illegala invasion av Ukraina, ett fredligt och demokratiskt grannland. Sverige har också kraftfullt fördömt de ryska attackerna mot civila och civil infrastruktur, och fördömt det urskillningslösa våldet.

– Det är otroligt viktigt att det här våldet inte leder till några politiska vinster för Moskva. Sverige, tillsammans med andra EU-länder, kommer därför att fortsätta att oförtrutet arbeta för ansvarsutkrävande för de brott som har begåtts och att de förövare och ansvariga ska ställas inför rätta, sade statsminister Magdalena Andersson.

Regeringen RSS

https://www.regeringen.se/artiklar/2022/07/magdalena-andersson-har-besokt-ukraina/