Utrikesminister Ann Linde till Natos högkvarter i Bryssel 4-5 juli

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Utrikesminister Ann Linde leder den svenska delegationen vid anslutningssamtalet med Nato den 4 juli. Samtalet äger rum på Natos högkvarter i Bryssel. Utrikesministern deltar även vid Nordatlantiska rådets möte (NAC) den 5 juli då Sveriges och Finlands anslutningsprotokoll väntas undertecknas av ambassadörerna från Natos 30 medlemmar.

Natoländernas stats- och regeringschefer beslutade under toppmötet i Madrid att inbjuda Sverige och Finland som medlemmar i Nato. Den 4 juli kommer Sverige att genomföra det formella anslutningssamtalet med Natos sekretariat. Utrikesminister Ann Linde leder den svenska delegationen där även Jan-Olof Lind, statssekreterare vid Försvarsdepartementet, deltar. Finland kommer att genomföra separata anslutningssamtal samma dag.

Utrikesminister Linde deltar även i NAC-mötet den 5 juli då ambassadörerna från Natoländerna väntas underteckna anslutningsprotokollen för Sverige och Finland. Detta ger Sverige och Finland status som ansökarländer (invitee) under den period som Natos medlemsländer ratificerar medlemskapen.

Den 5 juli har utrikesministern även ett trilateralt möte med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

Nato kommer att publicera en media advisory med detaljerad information. 

Regeringen RSS

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/07/utrikesminister-ann-linde-till-natos-hogkvarter-i-bryssel-4-5-juli/