Sveriges och Tysklands samarbete i det nya säkerhetsläget diskuterades när statsministern tog emot Tysklands förbundskansler

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

På pressträffen efter mötet lyfte statsminister Magdalena Andersson fram europeisk enighet och samarbete som avgörande efter Rysslands invasion av Ukraina. Hon tackade Tyskland för deras stöd för Sveriges och Finlands ansökningar om Natomedlemskap och berättade att de också hade diskuterat de ekonomiska effekterna av Rysslands krig.

– Ökad inflation, högre räntor och mer osäkerhet sätter press på företag och hushåll och det måste ekonomisk politik ta hänsyn till. Men vi måste också vara försiktiga och föra en långsiktigt hållbar finanspolitik, sade Magdalena Andersson.

Statsministern betonade också att den säkerhetspolitiska situationen belyser vikten av att påskynda den gröna omställningen.

– Att minska vårt beroende av fossil energi är den enda vägen framåt, för klimatet och för vår säkerhet. Grön omställning skapar dessutom jobb här och nu, sade Magdalena Andersson.

Regeringen RSS

https://www.regeringen.se/artiklar/2022/08/sveriges-och-tysklands-samarbete-i-det-nya-sakerhetslaget-diskuterades-nar-statsministern-tog-emot-tysklands-forbundskansler/