Statsministern betonade vikten av stöd till Ukraina på toppmöte för Krimplattformen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

I sitt anförande under mötet underströk Magdalena Andersson hur allvarligt Sverige ser på de oräkneliga brott mot mänskliga rättigheter och internationell lag som ryska myndigheter gjort sig skyldiga till på Krimhalvön och annat tillfälligt ockuperat ukrainskt territorium.

– Jag blev skakad av vad jag såg och hörde under mitt besök i Butja och Borodjanka i juli, sade hon.

Tal: Anförande av statsministern på Krimplattformens toppmöte

Artikel: Magdalena Andersson har besökt Ukraina – Regeringen.se

Statsminister Magdalena Andersson konstaterade att Rysslands aggression primärt är riktad mot Ukraina, men att konsekvenserna av den även är allvarliga för Europa och globalt, till exempel när det gäller tillgång till energi och mat.

– Vi måste fortsätta att stå enade i vårt stöd till Ukraina, nu och på lång sikt. Vi måste se till att det internationella samfundet fortsätter svara samordnat och principfast för att stoppa Rysslands aggression och hålla ansvariga till svars. Sverige kommer fortsätta sitt enträgna stöd till Ukraina. Min regering kommer inom kort att presentera ytterligare omfattande stödpaket som kommer att stärka Ukrainas motståndskraft. Ju starkare Ukraina är, desto säkrare är vi andra.

– Slava Ukraini, avslutade statsministern.

Regeringen RSS

https://www.regeringen.se/artiklar/2022/08/statsministern-betonade-vikten-av-stod-till-ukraina-pa-toppmote-for-krimplattformen/