Ann Linde till Berlin för konferens om feministisk utrikespolitik

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Måndagen den 12 september deltar utrikesminister Ann Linde vid konferensen ”Shaping Feminist Foreign Policy” i Berlin för att diskutera feministisk utrikespolitik. Värd för konferensen är Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock.

– I en tid av kriser som krig och klimatförändringar måste vi arbeta tillsammans för att skydda kvinnors och flickors rättigheter och stärka jämställdheten. Det är glädjande att allt fler länder ser hur en feministisk utrikespolitik är ett viktigt verktyg i detta arbete, och jag vill tacka min kollega Annalena Baerbock för hennes stora engagemang sedan Tyskland annonserade sin feministiska utrikespolitik tidigare i år, säger Ann Linde.

2014 lanserade Sveriges regering som första land i världen en feministisk utrikespolitik. Idag har nio länder anammat detta förhållningssätt, och fler är på gång.

I Berlin ska Ann Linde bland annat delta i en paneldebatt och dela med sig av Sveriges erfarenheter. Hon träffar även utrikesministrar från ett tiotal länder för att diskutera hur feministisk utrikespolitik kan bidra till att hantera dagens globala kriser och utmaningar.

Här kan du läsa mer om den svenska regeringens feministiska utrikespolitik.

Regeringen RSS

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/09/ann-linde-till-berlin-for-konferens-om-feministisk-utrikespolitik/