Utrikesminister Ann Linde deltar vid FN:s högnivåmöte i New York

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nästa vecka deltar utrikesminister Ann Linde vid högnivåveckan i samband med öppnandet av FN:s generalförsamling i New York.

Världens ledare samlas i New York i samband med öppnandet av FN:s generalförsamling nästa vecka. Högnivåveckan blir den första efter Rysslands aggression mot Ukraina och den första i fysiskt format på tre år.

Bland svenska prioriteringar finns Rysslands aggression mot Ukraina och dess omfattande regionala och globala konsekvenser.

Utrikesministern kommer också att delta i och stå värd för ett antal möten med fokus på feministisk utrikespolitik och jämställdhet, inklusive kvinnor, fred och säkerhet, samt människohandel med koppling till Ukraina. Hon står även värd för ett möte om klimat och säkerhet tillsammans med USA:s klimatsändebud John Kerry samt en mottagning för kvinnliga utrikesministrar och ett möte om flickors rätt till utbildning tillsammans med Malala Yousafzai och organisationen The Malala Fund.

På programmet står även bilaterala möten med tillresande motparter från andra länder och chefer inom FN-systemet.

Utrikesminister Linde kommer under veckan att hålla Sveriges nationella anförande i generalförsamlingen. Ann Linde finns på plats i New York den 19–23 september.

För ytterligare detaljer vänligen kontakta utrikesministerns pressekreterare.

Regeringen RSS

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/09/utrikesminister-ann-linde-deltar-vid-fns-hognivamote-i-new-york/