52 st CD Album blandade artister skivor samling

Tradera auktion klicka här 52st cd album, alla i bra skick. Tyvärr väger det en del 111g per skiva + kartong och packmaterial är 6,5kg.Här nedan en lista på alla albumA Camp, A Camp (Nina Person från the cardigans) Alanis Morissette, Jagged little pill Audioslave, Audioslave Blur, Modern Life Is Rubbish Coldplay, Viva la Vida Läs mer…

Universitetet i Linköping utrymt efter hot

Ett hot riktades på fredagen mot universitet i Linköping och samtliga campusområden har nu utrymts.

-Hotet har utretts av polisen och efter samråd med polisen har de succesivt bedömt hotet som allt allvarligare, säger Kent Waltersson, universitetsdirektör.

Tidigare i dag spärrade polisen av ett område i Tannefors i Linköping sedan ett misstänkt farligt föremål hittats. Avspärrningarna kunde senare hävas efter att Nationella bombskyddet konstaterat att föremålet var ofarligt.

Läs mer…

Trots ökat klotter – graffitiväggen blir kvar

Ida Legnermark passerar ofta den öppna väggen vid Magasinsgatan på vägen till Vänsterpartiets partilokal. Det var hon som drev frågan om att skapa väggen. Och hon gillar vad hon ser.

– Det är nästan alltid folk där och målar nya konstverk.

Omtvistad vägg

Väggen var omtvistad redan före den invigdes hösten 2017. Kritikerna menade att graffiti skapar mer olagligt klotter. Och när beslutet togs så var tanken att senare utvärdera väggen. Om klottret hade ökat skulle frågan om att stänga väggen tas upp i kommunfullmäktige.

Redan i oktober ifjol så kunde SVT berätta att klottret i Borås hade ökat. Från 197 anmälda brott 2017 till 318 anmälda brott 2018.

Vill stänga väggen

Annette Carlson från Moderaterna bor på Norrby och går förbi väggen flera gånger i veckan. Men hon har kommit till en helt annan slutsats. Hon tycker att väggen borde stängts.

– För att den väggen har lett till ökat klotter på grund av att kommunen inte skött sina åtaganden. Det har inte jobbats förebyggande för att förhindra klotter. Och klotter har inte tagits bort inom 24 timmar. Finns det en sak klottrat kommer fler och klottrar.

Sett spridning

Tomas Stakeberg Jansson är lokalpolisområdeschef i Borås. För polisen så handlar det om rätta sig efter det politiska beslutet.

– Graffiti på avsedd plats har vi inga problem med. Men vi tycker att vi har sett en viss spridningseffekt. Vi kan se att taggar som förekommit nära graffitiväggen även förekommit på andra platser. Men vi kan inte säga att det beror på graffitiväggen.

Polisens arbete mot klotter kommer nu att fortsätta tillsammans med fastighetsägare och kommunen.

– Vi har relativt nyligen gripit personer som har gjort sådan skadegörelse. Men de kom inte från Borås, säger Tomas Stakeberg Jansson.

Vill inte blanda ihop frågorna

Enligt kommunens utredning går det inte att inte att göra några absoluta kopplingar mellan klottret i Borås och den lagliga graffittiväggen. Ida Legnemark (V) beklagar att frågan om väggen kopplats samman med klotter och skadegörelse.

– För min del hör inte frågorna ihop. Jag tycker det är tråkigt att frågan inte blivit en kulturpolitisk fråga. Att man inte har diskuterat frågan utifrån möjligheten till fritt icke kommersiellt skapande.

Men vad tänker du om att klottret ökat?

– Jag är den första beklaga att klottret ökat. Men det är en fråga man måste jobba med för sig. Det finns ingen som kan påvisa ett exakt samband mellan väggen och skadegörelsen.

Läs mer…

Sportfiskeförbundet: Hans fångst störst i Sverige

Det var en natt i juli som sportfiskaren Mattias Jonsson fick upp en håkäring, en djuphavshaj, på 335 centimeter. Sedan hajen vägts och mätts släpptes den ut igen.
Nu har Sportfiskarna godkänt fångsten som ett nytt sportfiskerekord på djuphavshajen håkäring. Fisken är den längsta som godkänts som rekord i Sverige. Det rapporterar Sportfiskarna.
– Första 15 minutrarna fick jag inte en meter lina. Jag stod bara och höll, för den ville inte upp, säger Mattias Jonsson.
Linda LC Berntssonlinda.berntsson@sverigesradio.se Läs mer…

Konstprotest uppskattas av Länsmuseet

För de tillresta besökare som tänkt att få se Y-salong 2019 blir det en förmodligen besvikelse. Väggarna i utställningshallen täcks av tavlor med svarta skynken och skulpturerna på golvet ser ut som svarta spöken.

Kommunikationsansvarige Robert Axner säger att han gärna skulle se fler protester runt om i länet;

 –Det är viktigt! Jag tycker att det är bra att man protesterar mot alla nedskärningar som drabbar institutioner som till exempel länsmuseet.

Upprop för konsten

I ett upprop, undertecknat av trettiotvå konstnärer, skriver de: ”Vi vill inte att vårt länsmuseum ska vara ett tomt hus där det varken pågår viktiga konstutställningar eller levande konst- och museipedagogisk verksamhet!”.

De kräver nu bland annat att museet öppnar utställningsrummen och verksamheten för fler regionala konstprojekt. Dessutom vill de att personalen återanställs.

Läs mer…

Preems utbyggnad: Nu tar regeringen över

På en pressträff under fredagen berättade klimat- och miljöminister Isabella Lövin (MP) om varför regeringen, och inte en domstol, ska pröva Preems raffinaderi i Lysekil.
– Regeringen har beslutat att den ska pröva om verksamheten ska tillåtas eller inte. Det innebär att det är regeringen och inte Mark- och miljödomstolen, säger Isabella Lövin.
Att regeringen kliver in på det här sättet har den – i enlighet med miljöbalken – rätt att göra i vissa fall, om konsekvensen av ärendet kan antas bli omfattande, enligt ministern.
– Det finns en tydlig koppling mellan miljöbalkens skrivningar och klimatmålen, säger hon.
Att regeringen prövar ärenden av det här slaget är dock ovanligt.
– Vi måste vända på varje sten så att vi styr mot de av riksdagen framtagna klimatmålen, säger Isabella Lövin.
De juridiska turerna kring utbyggnaden har varit många sedan mark- och miljödomstolen i Vänersborgs tingsrätt gav den grönt ljus i fjol.
Beslutet överklagades av flera organisationer, däribland Naturskyddsföreningen, eftersom utbyggnaden enligt Preems beräkningar kan fördubbla koldioxidutsläppen.
Naturskyddsföreningen skickade i juni en så kallad underrättelse till regeringen om att de skulle ta över ärendet från Mark- och miljööverdomstolen, vilket alltså nu sker.
Preem har ansökt om att bygga ut sin anläggning på flera sätt. Bland annat vill bolaget ha tillåtelse att öka användningen av råvara, från 11,4 miljoner ton till 13,9 miljoner ton. Man vill även ha tillstånd att använda förnybara råvaror, till exempel raps eller tallskog, samt bygga en anläggning för att göra bensin eller diesel av så kallad tjockolja.
Det är denna process som kan leda till dubbelt så höga utsläpp av koldioxid. Enligt Preem skulle dock utsläppen samtidigt minska i användarleden.
Ekot/TT Läs mer…

Ingen veganmat för gymnasieeleverna i Luleå – hänvisas till salladsbuffén

När My Rörling, som är gymnasieelev i Luleå, kom till skolan på torsdagen fick hon veta att hon inte längre kommer bli serverad vegansk kost, något hon fick hela förra läsåret.

– Jag blev väldigt upprörd. Det här är inte hållbart, säger My Rörling.

”Tillagar inte veganmat”

Luleå kommun som tillhandahåller maten till gymnasiebyn menar att det inte finns i deras riktlinjer att de ska servera veganmat men att vid enskilda kök kan göras undantag.

– Vi tillagar inte veganmat, det är inte tillräckligt näringsrikt vilket vi är skyldiga att servera enligt skollagen, säger Mats Åström, avdelningschef för måltider inom skolan i Luleå kommun.

Han menar att de elever som äter vegansk kost istället får äta ur salladsbuffén och pasta, ris och potatis, Skolan tillhandahåler varje dag ett vegetariskt alternativ som ibland också är veganskt.

”Ska inte behöva ta med oss matlådor”

My Rörling menar att salladsbuffén inte räcker och att hon och hennes vänner pratat om att börja ta med egen mat.

– Våra föräldrar betalar skatt för att vi ska få mat i skolan. Då ska vi inte behöva ta med oss matlådor, säger hon.

Ska eleverna behöva ta med matlåda?

– Nej. Men jag kan inte förstå varför man uttrycker sig så om man ser vad som finns i salladsbuffén, säger Mats Åström.

För egen del, skulle det inte vara tråkigt att äta salladsbuffé varje dag?

– Det är ett eget val. Jag skulle inte göra det, men jag är inte vegan.

Läs mer…

Har stjäl de lyxbilen – på 30 sekunder

23 augusti 2019 15:16

Rekommenderat

Svenska youtubern har skapat världens första Tesla-truck Din Tesla blir självkörande taxi Här exploderar den hypade elbilen Skogsbränderna fortsätter att härja i Amazonas Skräck i Barcelona – antalet rån mot turister ökar explosionsartat 46 personer döda i översvämningar i Sudan Se nya filmerna på Titanic: ”Fantastiskt!” Vad är ”Lex Maria” – och hur fungerar det? Här gör mannen det förbjudna i tunnelbanan Kraftig explosion i Solna – kiosk nedbrunnen till grunden

Tjuvarna bryter sig inte ens in – använder ny teknik.

23 augusti 2019 15:16

Läs mer…

Polisutryckning mot berusade hotellgäster i Visby

– Det var cirka 120 personer som var väldigt påverkade så inringaren var orolig eftersom det var mörkt. Men när polispatrullen kom dit var alla uppe ur vattnet och skulle gå hem till sitt hotell, säger polisens presstalesperson Per Fahlström, till TT.

En liten stund senare åkte polisen vidare till ett hotell där ett 80-tal utländska hotellgäster på konferens var missnöjda med tillgången på alkohol.

– De tyckte att det var dåligt med de svenska lagarna att man slutar servera alkohol klockan 02, och hade för avsikt att ta över baren.

När polis kom dit lugnade de törstiga gästerna ner sig, och ingen är misstänkt för brott.

Läs mer…

Dom efter Kongaskotten – fängelse i åtta år för en av de misstänkta

Det var i maj i år som en vild skottlossning i ett bostadsområde i Konga ägde rum och där två skott träffade ett bostadshus där en sjuårig flicka låg och sov.

I dag kom domen från Växjö tingsrätt  för de fyra männen som varit misstänkta för händelsen.

En 28-årig man döms till åtta års fängelse för försök till mord och grovt vapenbrott. En 37-årig man döms till fängelse i två år och åtta månader för grovt vapenbrott, framkallande av fara samt olika narkotikabrott. En 31-årig man döms till ett års fängelse för grovt olaga hot ringa narkotikabrott.

En 21-årig man döms till skyddstillsyn bland annat för olaga hot och olovlig körning.

Artikeln uppdateras.

Läs mer…

Busstrulet fortsätter i Skellefteå – drar ned på helgtrafiken

När hela den här jätteomläggningen började rulla den 19 augusti fick extrabussar sättas in både för gymnasieungdomar och arbetare vid Rönnskärsverken. Extratrafiken har gett en akut brist på chaufförer som drabbat en del turer i staden de första dagarna.

Nu har Skellefteå buss beslutat att dra ned på antalet turer på helgerna på grund av resursbrist. Beslutet innebär att cirka en tredjedel av busstrafiken ställs in.

– Vi gör vårt yttersta för att hantera utmaningarna men kan inte utesluta att det kan bli ytterligare påverkan med tillfälligt inställda turer i stadstrafiken under vardagar. Det gäller att vi skyndar långsamt och säkert. Fastän vi har personalbrist kommer vi aldrig att tumma på chaufförernas kör- och vilotidsregler, säger Kristoffer Hedenström, trafikchef på Skellefteå buss i ett pressmeddelande.

Läs mer…