Kakapåkaka kaka

En ny klassiker kan man kalla det. Jag tog två kakor och slog ihop till en. I botten är det mördeg och ovanpå en havrekaka. Det blev en av mina favoritkakor. Lätta att göra är de också.

Recept

Ugnstemperatur

175 grader

Ingredienser

ca 50st

Del 1 mördeg

  • 200g Svenskt smör (rumsvarmt)
  • 1dl Strösocker
  • 4,5dl Vetemjöl
  • 1tsk Vaniljpulver

Del 2 havrekaka

  • 150g Svenskt smör (rumsvarmt)
  • 1,5dl Strösocker
  • 1.5dl Vetemjöl
  • 3dl Havregryn
  • 1krm Salt
  • 0,5 tsk Hjorthonssalt

Tillagning del 1

  1. Blanda alla ingredienser i en skål
  2. Arbeta tills du har en fin slät deg
  3. Låt vila i kylskåp 20min

Tillagning del 2

  1. Blanda alla ingredienser i en skål
  2. Arbeta ihop till en deg

Tillagning del 1 & 2

  1. Rulla 50st bollar av varje deg
  2. Platta ut varje boll lite, så de blir som en cylinder
  3. Placera ut ca16st mördegsbollar (del1) på varje plåt
  4. Placera en havrekakaboll (del2) ovan på varje mördegsboll (del1)
  5. Grädda i ugn (175grader) i ca 12minuter beroende på ugn

Kakapåkaka

Kakapåkaka kaka